martes, 1 de junio de 2010

Què són els quaderns virtuals?

Quaderns Virtuals (QV) és un entorn d'aprenentatge digital que neix i es desenvolupa al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya amb la voluntat de portar a la xarxa els quaderns d'exercicis tradicionals. El projecte està format per un conjunt d'aplicacions de programari lliure que faciliten al professorat de qualsevol nivell i àrea educativa la creació de recursos didàctics multimèdia per tal d'avaluar el progrés i rendiment de l'alumnat.

Aquest projecte consta de diferents aplicacions web (editor, visualitzador, generador web...) desenvolupades en la plataforma Java que requereixen connexió a Internet i que funcionen sobre diferents sistemes operatius (Windows, Linux, Mac OS i Solaris).



Els paràmetres que es poden ajustar són els següents:

Aparença, per triar l'aspecte que presentarà l'activitat. Pot ser "per defecte", "infantil" o "formal", els tres tipus d'interfície que permet l'editor de quaderns.
Idioma
Nombre màxim de lliuraments
, les mides que presentarà l'aplicatiu.
Puntuació a assolir, permet determinar la puntuació que ha d'assolir l'estudiant (sobre 100%) per tal de superar amb èxit l'activitat. Per utilizar-la cal seleccionar aquesta opció i escriure al camp de text Puntuació/activitats a assolir la puntuació dessitjada.
Mostra correccions s'utiliza quan es vol que l'alumnat pugui veure les marques de correcció de les activitats.
Mostra intervencions
Obre el quadern a una nova finestra o a l'actual.
Amplada i Alçada, les mides que presentarà l'aplicatiu.
Mode de grup: sense grups, grups separats o grups visibles. A la versió 1.9 no és encara possible assignar l'activitat a un grup particular.
Visible per a les persones amb perfil d'estudiant.



Quaderns virtuals de comprensió lectora en llengua catalana:
http://clic.edu365.cat/qv_viewer/quaderns/smora/lectures01/

http://clic.edu365.cat/qv_viewer/quaderns/smora/lectures02/ http://clic.edu365.cat/qv_viewer/quaderns/smora/lectures03/ http://clic.edu365.cat/qv_viewer/quaderns/smora/ortografia_esse/

No hay comentarios:

Publicar un comentario

A jugar!